Entry: OZNANILA 22/2005 10.12.05BOŽIČNO VOŠČILO SLOVENSKIH ŠKOFOV
RODILO SE JE DETE

Kako ljubke so na gorah noge glasnika, ki oznanja mir, prinaša veselo novico, oznanja rešitev (Iz 52,7). Mir vam, bratje in sestre v duhovnih poklicih, ki vam veljajo te besede. Mir slovenskemu človeku, vsaki družini, mir in spravo vsemu narodu. Prinaša veselo novico, ki pre­ganja žalost, razočaranje in obup. Oznanja rešitev, ki jo prinaša Božji Odrešenik. Bog nam je slednjič, te dni, spregovoril po Sinu (prim. Hebr 1,1-2). Rodilo se je Dete, majhen otrok, veliki Bog. Daje nam polnost življenja, ostaja z nami v zakramen­tih, v sveti evharistiji. Prihaja kot nebogljeno dete, da bi se ga nihče ne bal. Oklenimo se Besede, ki je postala človek, da bi mi postali Božji. Mir in polnost življenja voščimo iz srca za ta sveti praznik vam, vsem bolnim, ostarelim, zapornikom, tujcem, vsem Slovencem doma, v zamejstvu in po svetu ter obilje Božjega blagoslova za prihajajoče leto.

Vaši škofje


Voščilu naših škofov se pridružujeva tudi Vaša duhovnika.


BOŽIČNI PRAZNIKI 2005 Adventni čas se je prevesil ob izidu teh oznanil v drugo polovico. V petek, 16. decembra, pri večerni maši ob 19. uri začenjamo božično devetdnevnico in ljudsko pobožnostjo »MARIJO NOSIJO«. Vsi, ki želite sprejeti Marijo na svoj dom, se takoj prijavite v zakristiji. Na 4. adventno nedeljo, 18. decembra 2005 ima dekanija sklep misijona na Kokrici ob 15. uri. Na sklepni slovesnosti, ki jo bo vodil p. Marjan Čuden OFM, bodo sodelovali vsi cerkveni zbori dekanije, Pevci imajo vajo ob 14. uri na Kokrici v cerkvi. Skupni misijon je imel geslo : PRIDI IN POGLEJ«! Še enkrat ste vabljeni, da se na Kokrici zahvalimo za vse milosti, ki smo jih bili deležni v času misijona. V torek, 20. decembra se začenja božično spovedovanje. Kot vedno, bo tudi letos spovedoval p. Lojze Markelj. Spovedovanje bo od 7. ure do večernih ur , le med 12. in 14. uro ne bo spovedovanja. Sklep devetdnevnice je v soboto, 24. decembra pri jutranji maši. Zvečer je prvi sveti večer. Blagoslovimo in pokadimo svoje domove. Prva polnočnica bo ob 20. uri. Poje Komorni zbor Gallus. Ob 22. uri je polnočnica v Čirčah. Pri polnočnici ob 24. uri poje župnijski zbor. Na sveti dan bodo maše kot vsako nedeljo. Po vsaki sveti maši vas mladi iz društva IZZIV vabijo v mladinsko sobo, kjer vam bodo postregli s pecivom in čajem. 26. decembra praznuje sv. Štefan-prvi mučenec in praznujemo državni praznik: dan samostojnosti. Ker letos odpade nedelja Sv. družine, bomo imeli blagoslov otrok pri jaslicah na praznik sv. Štefana pri polenajsti sv. maši. K blagoslovu so povabljeni vsi veroukarji in majhni otroci v spremstvu staršev. Praznik Sv. družine se prenese na delovni dan v petek, 30. decembra. V soboto, 31. decembra je zadnji dan v letu. Večerno sv. mašo bomo darovali v zahvalo in zapeli zahvalno pesem. To je drugi sv. večer. Prvi januar 2006 praznujemo praznik Marije, svete Božje matere in dan miru.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA Tudi letos nam bodo skavti prinesli luč miru, ki jo ponesimo na svoje domove. V soboto, 17. decembra, bodo poslanico miru prinesli v mestno jedro in pod smreko peli pesmi, v nedeljo, 18 decembra, pa bodo luč ponesli po župnijah in domovih. Luč miru boste lahko dobili tudi v naši cerkvi.

NITKE ŽIVLJENJA Verjetno je vsem toplo pri srcu ob spominu na Avsenikovo pesem Tam, kjer murke cveto… V torek, 13. decembra 2005 ob 19.30 (po maši) nam bo v prostorih župnijske dvorane v živo zapela Marija Ahačič Pollak. Tržiški muzej, ki ga vodi članica Društva katoliških pedagogov prof. Melanija Primožič, bo namreč ta večer predstavil njeno knjigo NITKE ŽIVLJENJA – Martinčkovi iz Tržiča. P risrčno vabljeni! Drugo tradicionalno božično-novoletno srečanje s kvizom in srečolovom bo letos v soboto, 7. januarja 2006. Jaslice si bomo ogledovali na Gorenjskem. Odhod ob 14.00 bo iz Župančičeve ulice. Cena je 3000 SIT.

ODDANE MAŠE: Katarina Dolinšek, pok. Zadražnikovi, Francka Leben, Franc Bajželj, po namenu 6X, Olga Stroj 2X., žpk. Franc Ivanc, v dober namen 3X, v zahvalo sv. Antonu, za duše v vicah 2X, za zdravje, Franc Černe, Katarina Černe, Lojze Černe, Pavel Černe, Mira Černe, Milan Gajšek, Frančiška Grilc, v zahvalo, za odpuščanje grehov in srečno zadnjo uro, v zahvalo-za duše v vicah, v zahvalo Mariji Pomagaj.

SREČANJE AKADEMSKE SKUPINE—vsako prvo soboto in tretji petek v mesecu. Vabljeni študentje in mlajši zaposleni.

»Stori kakor Bog – postani človek!«<b>
Da bi vedno bolj postajali tisti človek, kateri želite biti, in da bi božič mogli v tem smislu doživeti v vsej njegovi globini in ga praznovati v veselju, to pa ponesti v leto, ki je pred vami.

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments