Entry: Oznanila 16/2005 8.9.05KOLIKOKRAT NAJ ODPUSTIM?

Tedaj je pristopil Peter in mu rekel: »Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene?

Do sedemkrat?« Jezus mu je dejal: »Ne pravim ti do sedemkrat, ampak do sedemdesetkrat sedemkrat.«

Mt 18,21-22

Jezus preusmerja pojmovanje pravičnosti od mrtve črke k živemu človeku. Gospodar ob polaganju računov ne bo gledal na umazanijo tvojih rok, temveč na omadeževanost tvojega srca. Ne bo ga zanimal tvoj odnos do predpisov, temveč tvoj odnos do ljudi. Vrat v nebeško kraljestvo ne boš odprl z izpolnjevanjem obredov, temveč s poravnavanjem računov med brati.

BESEDA  ŽIVEGA BOGA

»Prijatelj, ne delam ti krivice. Ali se nisi pogodil z menoj za en denarij? Vzemi, kar je tvojega, in pojdi! Hočem pa tudi temu zadnjemu dati kakor tebi. Ali ne smem storiti s svojim, kar hočem?«

Mt 20,13-15

Se tudi vam dogaja, da vas duši zavist, ker imajo nekateri več kot vi? Le zakaj jih Bog blagoslavlja? Naša pravičnost ne more Boga izsiljevati. Dovolj je, da vemo, da nas Gospodar imenuje prijatelje in da njegovega prijateljstva nismo vredni. On nikomur ne dela krivice. Vse kar nam daje, je dar, zato more tudi drugim dati kolikor hoče. Zakaj bi jim zavidali? Veselimo se Božjega usmiljenja.

PASTORALNI TEČAJ 2005

Letošnje pastoralno leto 2005/2006 je posvečeno oddaljenim in obrobnim kristjanom. To je oznanilo evangelija vsem tistim vernikom, ki ne sprejemajo v celoti nauka, ki ga oznanjamo, se redno ne udeležujejo bogoslužja Cerkve in ne ohranjajo redne povezanosti z občestvom. Na pastoralnem tečaju bomo iskali pot, kako te ljudi spodbuditi in jih pritegniti k tesnejšemu življenju z župnijo-Cerkvijo. Prav zato ima letošnji tečaj naslov: ODDALJENI – POT CERKVE.

Glavno predavanje s tem naslovom bi imel mag. p. Branko Cestnik. Koreferat-drugo predavanje z naslovom: ODDALJENI IN OBROBNI – klic k ustvarjalni ljubezni in dejavnejšemu pričevanju razlogov našega upanja, pa bo imel dr. Igor Bahovec.

Pastoralni tečaj bo: v Stični v sredo, 14. septembra 2005 ob 9. uri; na Brezjah v četrtek, 15. septembra 2005 ob 9. uri; v Lj.- Šentvid – v Zavodu sv. Stanislava v soboto, 8. oktobra 2005 ob 9.30 uri.

Na tečaj so vabljeni župniki, kaplani in drugi duhovniki, bogoslovci na pastoralni praksi, redovniki, redovnice, katehistinje, katehisti ter še posebej laiški sodelavci. Prav za laiške sodelavce še dana možnost v Zavodih sv. Stanislava.

NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV LJUBLJANSKE NADŠKOFIJE

bo v nedeljo, 18. septembra v župnijski cerkvi v Ljubljana-Šentvid. Ob 14.30 bo v župnijski cerkvi molitev svetlega dela rožnega venca pred Najsvetejšim. Ob 15. uri bo slovesna sv. maša, ki jo bo daroval nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran. Po maši bo v cerkvi slavnostna akademija.

SREČANJE MLADIH

V STIČNI

Stična mladih bo tudi letos tretjo soboto v mesecu septembru, 17. septembra 2005. Dopoldanski program se bo začel ob 9.30 uri in bo festivalsko obarvan. Sledila bo sv. maša in nato pester program. Konec programa bo ob 17.30. Na romanje so vabljeni mladi naše župnije. Prijavijo se g. kaplanu Gregorju. Potovali bodo z avtobusom skupaj z mladimi iz ž. Zlato polje. Cena avtobusa je 1200 SIT.

Mladi se že lahko prijavijo na novoletno romanje, ki bo letos v Milanu. Vse informacije dobijo pri g. kaplanu!

JEZUS VABI VSE LJUDI

Z nasmeškom prihaja v Slovenijo p. Joseph Bill iz Indije, duhovnik in vzklika: JEZUS VAS LJUBI!

Vabljeni smo tako vsi na seminar s čaščenjem, slavljenjem, nagovori, pričevanji, mašo in molitvijo za ozdravljenje in sicer v torek in sredo (13. in 14. september 2005): Ljubljana, cerkev sv. Jožefa na Poljanah. Program bo oba dneva od 16.30 do 21. ure

SLOVENSKO –HRVAŠKO SREČANJE

Pred dvema letoma smo imeli prvo srečanje v velikem romarskem središču na Hrvaškem v Mariji Bistrici. Letos bo takšno srečanje na Brezjah v soboto, 24. septembra, z začetkom ob 11. uri. Vabljeni na Brezje. Skupnega romanja ne bo.

SLOVESEN ZAČETEK VEROUKA

V nedeljo, 18. septembra, ob 9. uri, bo slovesen začetek šolskega in veroučnega leta. Pri slovesni maši bo sodelovanje veroučencev, katehistinj, mladih in staršev ter pedagogov. Pri sv. maši bo podeljen poseben blagoslov veroučencem in blagoslov šolskih torb ter učbenikov. Otroci prinesejo k blagoslovu svoje šolske torbe.

RODITELJSKI SESTANEK

Začeli smo z rednim veroukom. Že takoj na začetku veroučnega leta vabimo na roditeljski sestanek starše:

2. razreda devetletke v četrtek, 22. septembra ob 20. uri v župnijsko dvorano

9. razreda devetletke v četrtek, 30. septembra ob 20. uri v  župnijsko dvorano.

Sestanek je obvezen za vse starše.

KATEHUMENAT bo tudi letos potekal v naši dekaniji. Odrasli po 18. letu starosti se prijavijo pri svojem župniku. Začetek skupnega katehumenata bo v Kranju, v ponedeljek, 3. oktobra ob 20. uri.

NABIRKA ZA SEMENIŠČE IN ŠKOFOVE ZAVODE bo na kvatrno nedeljo, 18. septembra pri vseh mašah. Hvala vsem darovalcem, ki skrbite za naše izobraževalne ustanove!

ODDANE MAŠE: za zdravje, v zahvalo za srečen porod, Janez Kramar, Stanislav Zupanec, v dober namen, Jože in Damjan Volk, za duše v vicah, po namenu (2X), v zahvalo (Mavčič), v zahvalo (3x) in v zahvalo Mariji Pomagaj.

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments